Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Ärade stavare och läsande varare här!

Många har genom åren frågat sig vad som egentligen är bäst ADHD medicin eller mat enligt en speciell diet. Tja det är egentligen en svår fråga. Vår utsände Lasse Congo rapporterade just från flera provisoriska tältläger att de flesta där verkar föredra mat i allmänhet och inte alls är så petiga med dieten, men när maten kom till lägret då blev flera väldigt hyperaktiva. Vi kan alltid fråga oss vad det betyder en dag som denna.

Tidningarna har dock drevat igång nyheten om att mat kan hjälpa till vid ADHD, vilket kanske inte är någon större nyhet för de som har ADHD, då det för ganska många förefaller vara det första som testas fram och tillbaka för att se om input kan ha något att göra med output som bloggens engelskspråkiga kollegor brukar säga. Tja bägge metoderna har sina ups & downs enligt Lasse Congo som nu rapporterar från tidens djup.

Metylfenidat

Tack vare stämningsstabilisatorer som metylfenidat så kan den upp & Nedstämda patienten stabiliseras, eftersom Serpatilin med Reserpin och metylfenidat hjälper patientens elektrokemiska mekanik till med det, deruh!

Ritalin reklam Den psykotiska patienten kan med fördel behandlas med Ritalin föreslår Ritalin reklamen från 1956.

I Början var hon hängig som fan och sur, efter behandlingsresultatet med den objektiva kemostabilisatorn som blev hon glad som fan. Lite thums up liksom som för en dos-ren windows knarkare

Det verkar ha varit lite olika bud genom åren… DN, SvD, GP vet att berätta att mat kan ersätta Concerta. Men den gamla sanningen att ADHD medicin kan ersätta dödsdroger verkar fortfarande gälla. Andra menar att vi ska äta mat med munnen i stället för att käka ADHD medicin, vad  säger du? Är det bättre med en Jansons Frestelse än en Concerta?

ADHD Center

ADD

Kommentarer till: "ADHD Medicin bättre än otäck mat?" (4)

 1. Nyttig mat

  Samtidigt med simning, joggning och lite gymnastik för magen. Problemet är att jag inte klarar av att äta som man ska och tränar bara när hjärnan orkar.

  Antingen för mycket av allt eller för lite av samma sak. Inget vidare kul och väldigt svårt att förklara för den som inte varit där.

  Med medicin så fungerar allt jag räknade upp. Därför vet jag inte om det är maten eller medicinen som gör mitt mående bättre.

  Hoppas att det inte blir samma strul igen när det gäller preparat och att man lyssnar på mig. Känns så hopplöst så man vill bara ge upp och strunta i allt.

  Jani

  Gilla

  • Men visst det är bara att köra på med det bästa, alla andra behöver inte förstå, men det kan vara bra om man gör det själv :) tjoho.
   Träning är dock oftast bara om det inte sker för ofta och för hårt, att äta träna och sova är de goda grunderna som livet bygger på.

   Gilla

   • Tack

    Ja, det är sant att alla inte behöver förstå bara man gör det själv. Vet inte hur andra med adhd är men jag sover ibland lite, ibland mycket.

    Nyttig mat är bra men kan inte ersätta våra mediciner för oss som tål den. Gissar att det är Lchf som vill sälja sin produkt som botar allt.

    Jani

    Gilla

   • Tror iofs att LCHF kan vara bra.
    En teori om varför medicinen fungerar går ut på att hjärnan får det lättare att agera vid lägre glucosnivåer, vilket inte låter helt orimligt. Dels med tanke på att en del med ADHD har en överdriven lätthet att konsumera godis eller vara ordentliga mat &/eller drogmissbrukare.

    Sömn och bra mat som stabila fundament är och kommer nog alltid att vara grunden för ett bra och sunt leverne, men visst är mediciner också värdefullt när detta prövats. Men i längden så krävs det i grunden alltid att kroppen får vad den behöver i stabilitet och närings in – utttag i form av träning.

    Procentandelen av kvinnor med ADHD i fängelse som rökte visade sig vid en nyligen genomförd undersökning vara 100% vilket ju är en hel del s.a.s. så visst finns det många moln över det hela ….

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: