Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

ADHD mediciner
ADHD mediciner ritalin concerta metamina

Flera och flera börjar inse att bokstavsbarn faktiskt är ord och ordet är ADHD eller ADD, den negativa användningen av yttryck som bokstavsbarn är en konstruktion av debattörer som inte förstått att de säljer budskap och ord. Detta sker samtidigt som fler och fler visar sin ADHD eller ADD diagnos mer öppet, rapparen Petter är bara en i cool i raden, dock ensam om att just ha släppt en ny platta. Förhoppningsvis kan detta leda till att den negativa användningen av bokstavsbarn etc minskar, för allt är inte bara negativt, den som har större svårigheter än andra med att nå ett specifikt mål, utvecklar inte sällan andra talanger för att komma framåt. Fast det är klart utan hjälp är det ibland svårt.

Ovan är det tänkt att en youtubesnutt med Ty Pennington ska finnas (vi jobbar på det….) annars har du länken .

här. (det verkar vara svårt att få till videoklippet och få det att stanna där… förhoppningsvis fungerar det nu, skriv gärna en rad om videon inte fungerar..)

En kille som hade ADHD tidigare verkar dock ha blivit av med delar av sin hyperaktivitet efter att ha fått den berömda vaccinet. Frank Andersson är ytterligare en i raden som kommit ut och öppet berättat om sin ADHD och trotts flera tidigare snedsteg visade sig kunna bli väldigt dansant och charmant pålitlig.

De första vetenskapliga noteringarna om ADHD är flera hundra år gamla, för redan 1798 skrev Alexander Crichton om ADHD. På nätet finns numera ADHD test som vem som helst kan göra, på Flickr diskuteras några ADHD test. Ytterligare en kändis med ADHD är Matt Morgan.

Bokstavsbarnen fastnar i sifferträsket och får ADHD?

Logga In Nu

Kommentarer till: "Kändisar med ADHD" (7)

 1. SmulAnn sa:

  Förstår inte riktigt vad du menar. Du skriver att bokstavsbarnen är en konstruktion av journalister, vad menar du?Är du kritisk till diagnossättandet eller är du ironisk eller?Kanske borde jag fatta vad du menar men tyvärr inte så därför frågar jag.

  Gilla

 2. Tack för din fråga!Luddigt skrivet av mig, har förtydligat nu, (förhoppningsvis) Jag är helt enkelt trött på den negativa användningen av ordet bokstavsbarn… och vill belysa att ett barn av bokstäver faktiskt är ett ord, typ ADHD….

  Gilla

 3. Hoppas det är mer förståeligt nu – vad tycker du?Har dock fortfarande inte lyckats fått in videon på ett bra sätt i inlägget. testat både HTML boxen och klistrat in koden och filmruteboxen… försöker mer senare..

  Gilla

 4. SmulAnn sa:

  Nu fattar jag. Visste först inte om du var ironisk eller om du var seriös, jag har haft några kritiska kommentarer på sistone inne hos mig, folk som tycker att det diagnosticeras i onödan och att diagnoserna kastas ut hipp som happ.

  Gilla

 5. Ok vad trevligt när man tänkt på en sak tillräckligt länge och knutit näven i fickan så blir uttrycket ibland kanske svårförståeligt. Tack för att du gjorde mig uppmärksam på det. Ironisk är jag gärna men inte på bekostnad av barnens utveckling eller möjligheter att klara sig bra i livet.

  Gilla

 6. Ääääntligen lyckades jag få dit videoklippet.

  Gilla

 7. Tjong nu fungerar videon också på wordpress :)

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: