Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Sexist-strategernas manipulativa orgier

Katrine Kielos, som för några år sedan på sin blogg skrev att ”En kvinna som rör sig i det offentliga rummet upplever dagligen hur hennes kroppsliga integritet kränks av blickar, händer och kommentarer. Varför detta behov av nyanslösa överdrifter? Är det inte ett fantastiskt uttalande av en person som dagligen och systematiskt med kosmetologiska metoder spökat ut sig som en sexistiskt tillvänjd manipulationsstrateg vars metoder handlar om att få andras blickar enligt sina egna önskemål – jamenar handen på hjärtat vad trodde du egentligen den sminkade verkligheten handlade om, förutom täckmanteln ”din självkänsla”?

Eller är det så att männen ses som känslokalla sexrobotar vilka hänsynslöst kan manipuleras hit och dit?

Inte kan du väl tänka ett steg längre och inse att din självkänsla bygger på din förmåga att manipulera andras  uppmärksamhet och därmed handling i det offentliga rummet, såväl som osynliggörandet av kvinnor som inte använder dessa sexistiskt strategiska manipulationsstrategier? Det farliga med ett se detta maktspel blir kanske för starkt för många, då det ligger för nära verkligheten. Då måste alla inse att det som begränsar kvinnan i samhället kanske mer är kvinnor än män? Men verkligheten kanske alltid ligger för nära att tala om?

Jag har aldrig sett en man (om inte ett förhållande nyss avslutats) uttrycka sådant avsaknad av respekt för kvinnor som kvinnor i praktiken ganska ofta gör, varför är det så tror ni? Är inte den feminismen moderna nutidsmuseets verkliga tavla?

Kalla manipulationen kärkek - Matriarkatet.jpg

Men behöver verkligen det mänskliga självförtroendet ligga i konsten att förställa sig? Eller kulturen att bedra andras in och utsikter? Varför har så många kvinnor ett så stort hat mot den verkliga och oförställda kvinnan?

Alla vet hur lättdistraherade en man kan vara inför en kvinna och därmed hur svårt det är för många män att vara känslokalla inför en härlig kvinna, då är det väl heller inte så konstigt att det visar sig i trafiken?

Kommentarer till: "Sexist-strategernas manipulativa orgier – Matriarkatets bedräglighet" (2)

  1. Karin Petersson sa:

    Vad rolig dina poster verkar vara! kommer definitivt läsa dina poster igen! (: Hoppas du har en kul vardag =P

    Gilla

  2. Tackar så hjärtinnerlig tÄr ganska tråkig och seg själv så man passar på att vinkla debatten i min lilla hemgjorda spegel, när inga av låtsaskompisarna är på snacksaligt humör. Jag skrev om gammalt grekiskt batiktegel från 1400-talet förut men läsarskaran var så liten så detta är mitt sätt att ansluta mig till populismen.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: