Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Ny superman sökes av den sociala demokratin, hör du hur det låter? När krisen har blivit vardag kanske betraktelsesätten blivit väl hemtama? För är det egentligen väljarna som sviker partiet eller partiet som sviker väljarnas önskemål och väljarnas bilder av den framtid de helst vill se?

Det är kanske frågor som borde avhandlas innan man ska peka ut vem som sviker vem och varför. Har partiet varit otroget mot väljarna eller är det tvärtom, tja, det sättet att se det beror väl egentligen mest på vem du tycker ska bestämma över andra i den sociala demokratin. Ja, vem ska egentligen bestämma i den sociala demokratin tycker du?

Mu? Koan Eller bara en groda

Är frågan verkligen rättställd. Vem som styr och inte vad som styr? Vi vänder oss till Buddha med frågan men innan dess finner vi  dessa svaren:

 • A student asked Master Yun-Men (A.D. 949) ”Not even a thought has arisen; is there still a sin or not?” Master replied, ”Mount Sumeru!”
 • A monk asked Zhàozhōu, ”Does a dog haveBuddha nature or not?” Zhaozhou said, ”Wú”.
  • (”Zhaozhou” is rendered as ”Chao-chou” in Wade-Giles, and pronounced ”Joshu” in Japanese. ”Wu” appears as ”mu” in archaic Japanese, meaning ”no”, ”not”, ”nonbeing”, or ”without” in English. This is a fragment of Case #1 of the Wúménguān. However, a similar kōan records that, on another occasion, Zhaozhou said ”yes” in response: Case #18 of the Book of Serenity.)
 • Huìnéng askedHui Ming, ”Without thinking of good or evil, show me your original face before your mother and father were born.”
  • (This is a fragment of case #23 of the Wumenguan.)
 • A monk asked Dongshan Shouchu, ”What is Buddha?” Dongshan said, ”Three pounds of flax.”
  • (This is a fragment of case #18 of the Wumenguan as well as case #12 of the Blue Cliff Record.)
 • A monk asked Zhaozhou, ”What is the meaning of the ancestral teacher’s (i.e., Bodhidharma’s) coming from the west?” Zhaozhou said, ”The cypress tree in front of the hall.”

Det enda vi kan vara säkra på är att partiet behöver förnyas i ord och tanke, något som blir mest tydligt när vi ser hur socialdemokraterna själva är som arbetsgivare och plötsligt själva måste ta ansvar för de lagar och regler andra måste följa, hur bra går det egentligen? Eller är det så att de anställda ska foga sig i något som ska kallas solidaritet och annat? Just den där bristen på  trovärdighet visar att delar av den fantastiska historia som Socialdemokratin har och bär, bärs med krokig rygg. Och det bästa en socialdemokrat i dag kan göra är nog att ägna sig åt kritik mot socialdemokratin och människorna som bygger den eller inse att ord inte sällan ligger långt från handling.

En del har ställt frågan om vet som tar över efter henne, (en del gissar östros).  -Tja initiativet för stydningen av landet ligger hos folket och socialdemokratin verkar ha lämnat ifrån sig initiativet till andra krafter som tydligen ligger landets medborgare närmre. Den stora frågan är väl snarare om det beror på att medborgarna blivit dummare eller om det är något som blivit dövare på att lyssna till dem.

Carl-Gustav mannen som tror han är kung.png

De enda som verkar sitta verkligen säkert i demokratin är övermänniskan vars genetik satt denne på plats, kanske skulle vi låta landet styras på samma sätt, dvs av det genetiska mervärdet? Ska vi kalla det solstickan, eller något som leder tankarnas tomtebloss rätt ut i svavelosets dimbankar?

 

Men den frågan verkar vara utplånad från den mediala gnistbildnignen

Expressen, Expressen2, DN1, DN2,, DN3, SvD, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, DN1, DN2, DN3,DN4, DN5, DN6, Expr1, Expr2, Expr3, Expr4, Expr5,

Kommentarer till: "Vem styr den sociala demokratin?" (5)

 1. Megapax sa:

  Jag tror att de som styr denna sk.Demokratin är A-sociala och ohumanitära…av det resultat vi ser i samhället idag…Hade de varit ”sociala” så hade det varit ”mycket bättre” kan jag lova och pengarna hade gått till det som de skulle gå till.

  Gilla

 2. Megapax sa:

  ja, om man öppnar skithålet så skiten kommer ut…så rensas all skit ut..och det gäller då att det finns ett jäkla stort avlopp som kan återvinna och omvandla den så att den läggs i god jord ist…..men sen om det växer något bra ur den är ju en annan fråga..?

  Gilla

  • Jag tycker att det är just sådana frågor som bör nära en blomma och jordens omvälvelse är en del av det som kallas plogning visst är det så.Efter sådd kommer skörd, men däremellan nederbörd.

   Gilla

 3. Megapax sa:

  …ja,sen gäller det ju vad man sår !! ”det är säkert GENmanipulerat,,,, så det blir nog väldigt stort!

  Gilla

 4. Till visst del måste jag tyvärr hålla med. Att tala väldigt mycket vitt och brett om de språkliga värden som i praktiken är något som visas i handling visar med önskvärd övertydlighet att det inte bara är den språkliga grammatiken som gått vilse bland verb och substantiv, pluskvamperfekten ska vi inte tala om.”Monas kön” javisst kan de ha angjort valdebatten man bara för de som vidrörde det. osv. språket har inte bara förlorat sitt symbolvärde utan också blivit misshandlat hårt av olika ”politiskt korrekta intressen” som inte gjort annat än pluggat arslet och låtsas vara utan skithål, men ska sanningen fram så skapar just dessa `”väldigt korrekta och pedagogiska åtgärder” inte något annat än en värld fyll av skit. Är det ens möjligt med något annat i praktiken?

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: