Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Frihetens åsna - ridande på klipporna en klippa.png

Toppen av åsnedriven frihet – För vem?

Tackar ödmjukast för uppmärksamheten vår bildkavalkad på Nobelpristagaren Aung San Suu Kyi och det förutspådda anorektiska friheten som hon fått kyssa med spruckna läppar och gråt. Att försöka fängsla någon med falska förespeglingar brukar inte gå så bra i längden vilket vi också försökte belsya i alla tafflighet.

20 år senare är hon nu fri att äta sin anorektiska kaka, men hon får fortfarande inte tala om att folket svälter tack vare en självgod och galen regim som regelbundet tar sexslavar och verkligen knullar upp befolkningen i negativ bemärkelse som en state of terror (pdf) Däremot är Aung San Suu Kyi Fri att tala om för befolkningen att om de svälter och inte har bröd för dagen så kan de äta kakor i stället. Självfallet har fredspristagaren inte så mycket val och att kalla det frihet är att gå regimens väg och fylla frihet med ett nytt och väldigt fängslande innehåll, vilket i all självklarhet torde vara fullkomligt oacceptabelt.

Men men efter att landet just bytt flagga så blev det väl lite väl brottom med att visa sina nya sidor och allt som diktaturen bestämt sig vilka ha för nya ytor. Inte en i Sverige går man fri från övergrepp, en Kunglig hovleverantör berättar själv om hur SÄPO beslagtog medborgaren: Peter Siepens kamera vid en festivitet där Carl-Gustav närvarade med sin ståndaktighet. Själv funderar man om SÄPO inte begått ett lagbrott med tanke på det skedda.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: