Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Eller har han baktalat demokratin på ett språk som är så invant och hemtamt att många inte ens förstår det? Klippen kommer från Mitt-Klipp på Aftonbladet.Kungabloggen.

En del menar att det hela rör sig om en mycket bilig baktalning där det orimliga låter rimligt, för den som inte förstår vad det egentligen betyder, eller är det bara avundsjuka? I nästa avsnitt av Kungabloggens analysskola så ser du Thin-King och antagligen är det en smal sak att förstå för ditt skarpsinne, vem vet?

På flera sätt kan Malmö idag fira en stor seger, ettljus har tänts och ett lasersikte har förhoppningsvis slocknat för gott. Några röster ur myllret säger: skönt att lasermannen är gripen så att segern kan firas vi instämmer och tycker att alla kan vara kung och drottning efter behag en dag som denna och en ståtlig tid framöver.

En person gjorde förresten följande inlägg på Chefredaktörens blogg:(vad tror ni han gör med det?) Inlägget gjordes med anledning av frågeställningarna kring boken om Majestätet.

När det mänskliga övervärdet ärvs så är det väl enligt samma fina principer som rasismen va? En person som ärv sitt ämbete ska alltså granskas i en bok om vilka fördelar han kan tänkas tillskansat sig av det. Personen har uttalat sig i samband med någon utav de årliga skogsutflykter som går ut på att döda djur för nöjes skull.

Personen har vänt blad och åkt till en diktaturstat och vill inte prata mer om det eller om svensk säkerhetspolis använts i syfte att täcka över sina egna ejakuleringsvanor ute i underståtarmassan, vad kan egentligen vara fel med den ståndaktiga penetreringen av källan till framtidens underståtar? Och i kraft av det blå blodet verkligen göra ett gott och smörjande intryck i de lägre klasserna och stadga några av dem utifrån sitt stånd och det allmänna taskspelet?

Den episka gestaltningen av Hans majestätiska ståtliga insättning i några söta bullar efter kaffet antager herraväldeslösa proportioner såväl såsom söka pådyvla vår uppresta konung ogräset av folkfloristisk bondepraktika, när allt konungen gjort är att bespruta ogräset. Det är väl ett fint upplägg för överheten som har en lång och kulturantropologisk rot?

Underklassen har alltid varit så genetiskt fixerade om nu en Bernadotte skulle vilja lätta upp inaveln så är det väl mera att ta emot som en gåva från ovan. Många förstår inte det och är bara avundsjuka. Men den som går och bevakar de genetiskt mervärda utan att ständigt belysa källan till det genetiska mervärdet kanske underhåller det genom att ständigt ge det uppmärksamhet på grund av principer som står i bjärt kontrast till FN’s deklaration om de mänskliga rättigheterna?

Vad är det egentligen för etik i det senare? Vågar man en ta upp frågeställningen till stilla eftertänksamhet, en dag då andan faller på? Är inte det den verkliga journalistiska frågan att beskriva övermänniskan som övermänniskan för sitt påbrås skull och hur den genetiska koden i DNA’t hackat upp journalismens hela värdeskalor där aningslösa murvlar skriver ”kung” utan att inse att det med detta begreppet godkänner ett styrelseskick och individvärderingssystem som i grunden har samma rötter som rasismen.

Även Hitler skulle sagt nej till Hitler om han ville till makten idag, för det är politiskt gångbart, men inte av något annat skäl. Varför ständigt lägga sig på ytan och åse löddret med ett ssss dansande över läpparna morgonrodnad?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: