Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Aftonbladet om ADHD diagnosen som räddar liv

ADHD History in stamp

Christoffer Gillberg fick i dagarna beskedet om att även europadomstolen tyckte att Sverige handlat rätt när det gäller att han straffas för sin vägran att lämna ut sitt forskningsmaterial kring ADHD. SvD. GP. Alla förstår nog den välmenande tanken med att han lovat de deltagande barnen och dess familjer anonymitet och att bevara deras identiteter hemliga, det är inget fel med det, snarare en självklarhet inom forskningen att inte deltagarnas familjära tillkortakommanden ska kunna spridas land och rike runt. Så långt allt väl.

Concerta

Concerta

Men samtidigt gäller att all forskning ska kunna kontrolleras och verifieras annars är de ju inte riktig vetenskap. Säga vad man vill om saken men identiteterna på deltagande personer borde ha kunnat kodas så att deras identiteter inte gick att klargöra. Förvisso kommer det alltid att finnas detaljer vilka tilll arten av sin natur är så speciella att de likförbaskat kommer att peka ut en person eller en viss krets vid en viss tidpunkt, det är sant.Och ett sådant arbete kan vara tidsödande att avgöra hur det ska bearbetas. Men det är något som man bör ha i åtanke när forskningen startar. Med tanke på den miljardindustri som medicinförsäljningsindustrin är och på deras vanor att ljuga för att tjäna pengar så handlar det i all egentlighet om forskningens ärbarhet och okränkliga verklighetsbeskrivningar och inget annat.

Gillberg har sannolikt varit en mycket pådrivande kraft i ett arbete som hjälp många män kvinnor och barn i Sverige och andra länder, men för den sakens skull utvinns inga rättigheter att sätta sig över vetenskapens själ.

Expressen skriver om ett nytt ADHD Test som ska ge snabba besked.GP.  och ha mer mer frågor än WHO’s ADHD Test ska bli spännande att se vad det hela innebär för tydligen är det ju mera svarstiden som ska ge indikationerna och inte svaret på frågorna, som vi förstått det. ADD -Nästan som reklam skriver också om ADD och ADHD testet.

 

Ibland verkar det som om en del är rädda för att förlora personerna med ADHD, för de går alltid att skylla på, de avviker och sådär….  Och eftersom de inte är politiskt korrekt att klaga på DAMP-jävlarna (SvD) så väljer en del att ständigt ifrågasätta diagnoserna i stället för att komma med något bättre och konstruktivare. Men visst är det skönt att spraka på den som ligger, Professor Gillberg kanske lovade något för mycket men han har i varje fall hjälp många  till ett bättre liv, handen på hjärtat kanske det också är värt någonting?

Symptom på ADHD Center (videoklipp) Diverse klipp om ADD ADHD och Aspergers syndrom

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: