Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Samerna har anlitat Obama för att få tillbaka sitt land SAPMI.png

Vem är stark nog att visa krigets ryggrad?

När sanningen hotar livet, ja då kanske man har gjort något man inte bör göra? Oavsett om det är kärlek eller krig, kanske man ändå måste kunna stå för saker och ting och detta förhållande även gäller supermakter? För att släkten till de som drabbas lär nog förstå ett och annat ändå, men för oss andra blir deras vrede mer förståelig även om den är blind och bara går ut på extermineringsäskanden.

När Wikiliaks nu släpper mer dokument om krigets nakna ansikten och de som stektes sönder med öppna ögon, eller bara torterades av soldaterna, så kommer ett och annati dagen som annars hade begravt i hjärtat på släktningarnas bitterhet, när smärtan av oförrätterna till slut tog sin tull och de attackerades av sina egna vrede och föll till marken av sin egen hjärtattack. Men många civila föll inte på egna grepp utan de fick också hjälp på vägen av krigsintressen som med smärtan som fingertuta sött slet av dem naglarna en afton i maj. Hur vacker det är måste man också kunna få fråga sig, eller? Vad ger någon rätten att dölja oförrätter bara för att de systematiserats i den totala miljökatastrof som samantaget kallas krig? Är sanningen om kriget en fara för soldaterna i fältet, ja då kanske soldaterna lätt kan inse att kriget inte har lyckats utplåna sanningen utan tvärt om fått den att lysa starkare än förr.

Eller är det tvärtom ett genidrag från övermänniskan att vägra de döda en sanningen bakom sin egnautplåning från den vackra värld?

Kul tur diagramet och förtigandet av dödsdrullningen.jpg

En dels hädangång kan icke ens tillåtas beskrivning, ty det äro en fara för de som är tränade i att döda utan att känna glädje, krig heter det visst. Logiken av den blottlagda händangångsrullningen får var person insatt i boll kickning att inse att sådant föder studs och studsen kanske inte alltid är högmodsdagerstuds.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: