Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

 

panous4.jpg

Är staten och statens angelägenheter ett B-lag, tills vi själva behöver tjänsterna, eller tills vi själva har ett behov som måste tillfredställas? Något som är bekvämt att distansera sig från, det är ju bara staten dvs summan av oss alla. Det är också här någonstans det egentliga vägnätet byggs när var och en måste börja se om mer delar av allas  vägar än just den lilla halvasfalterade utfarten kring sin egen begrusade port.

Ska staten ständigt bli ifrånkörd av den balla privatliraren i form av en sprätt som har ett utpräglat behov av att uppvisa sin egenhet att köra ifrån alla andra eller ska staten ha ett fordon som kan hinna ikapp den som lämnar andra i sticket? Eller är det så här att de största brottslingarna alltid kommer att gå fria när staten sparar på sin kapacitet att lagarna som rimligen bör gälla alla i praktiken inte behöver efterlevas av alla? Eller behöver rättvisan bli mer ifrånåkt som ett efterblivet kuttersmycke som alla med stolt röst talar om men i praktiken ignorerar när talet når verklighetens fotpallar?

 

Eller är din rätt att få vara vem du vill värd allting men i praktiken inte värd att satsa på?

 

Kommentarer till: "Staten och Kapitalet: En funktionalistisk gånglåt" (2)

  1. Sonja 87 år sa:

    Sonja 87 År 30 sept. 2010 kl 22:08Ja det finns en människa här i landet, som kan köra sin bil i hur hög hastighet som hellst, utan att få några böter, på grund av att han inte kan åtalas. Det är en skam.

    Gilla

  2. Ja, man undrar lite om flosklerna om likhet inför lagen och allt annat, orkar med en stund till.-Men ubermench på hemmaplan kanske står över logiken också?

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: