Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Vad döljer du för mig i dina mörka ögon, en svag nyans?

Ja, vem är egentligen främling i dagens Sverige, landplätten vars första egentliga bosättare som hel folkgrupp verkar ha varit Samer, de kallade sitt land Sapmi och inte Sverige eller Svitjod. Och vem är egentligen främling? Tja, jag är ledsen att behöva säga det men jag tror på bredd på många fronter. När de stora drakarna tackar nej till SD så tackar de nej till folkets röst, vet ni inte vad demokrati är, att missnöjespartier kommer till makten har nog mer att göra med att andra misskött sig än att de är bra, eller är det några nya naturlagar inom politiken sedan igår? Att SD kom in i Riksdagen var inte var vi önskade och många håller nog med.

Tabuna om att inte få säga sin mening är alltid intressanta, varför ska det ta emot så hårt?  När Bert och Ian kom till makten eller tja, åtminstone till riksdagen så blev de snabbt nonchalerade, men många många tog efter deras förslag och de förändrade svensk politik, men någon ära för det fick de aldrig. M samarbetar inte med SD men söker stöd i när-miljön i stället, vad bra då, någon som inser att det är vägen hit som lett fram hit?

I flera andra länder hånler man lite lätt åt storebrorsmentaliteten i Sverige där man inte riktigt får säga sin mening i alla frågor, Aftonbladets chefredaktör är en person som hyllar övermänniskan och människors olika värden och faktiskt deltog i prinsessans bröllop, fastän på ytan bekänner färg till en annan religion, kanske är det också just detta, att inte talar om hur man själv handlar som skapar missnöjesyttringarna. För när Chefredaktören skriver att vi gillar olika, saknar han då intellektuell kapacitet att inse att SD är olika och att bredd verkligen är bredd?

Det finns inte extra skäl att göra något idag, de uppstod för länge sedan och SD är svaret inte frågan.

SD ska väll inte hatas, varför de? De är resultatet av en handling som de inte genomfört. Det är svaret. Hur svårt kan det egentligen vara att förstå? Sedan behöver man självfallet inte sympatisera ett jota med dem, men ska de behandlas sämre än invandrare – säg mig då exakt varför och varuti denna särbehandling då har sin rot. Är den intellektuella särbehandlingen bättre än den etniska, ja då visar vi här exakt hur detta krig rättfärdigas, på ett sätt som är jävligt pedagogiskt för de missnöjda, hur skulle de annars kunna växa?

Från paria till maktfaktor på 10 år, tack vare att de var de enda som bröt ett tabu, att hata SD är och förneka dem är ju att fortsätta med samma princip som gett dem så stor framgång, är det verkligen så viktigt?

Kvinnor är också människor (Nyhet från 2009)

Med tanke på tidigare inlägg kanske vi också vågar fråga om kvinnor också är människor? Eller varför det inte är straffbart att behandla dem som något annat?

Hur fan lätt är det då för invandrarkvinnan?

Men det måste väl ändå vara tillåtet att uttrycka sin åsikt om bägge, eller tror man på den konstlade tabuläggningsbalansen nu när vi ser beviset på att  det inte fungerar annat än på ytan. Ständigt är det nästan bara de svaga i varje grupp som drabbas och då kan det ju vara lätt att ha rigida åsikter om det ena och andra, eller hur? När ytan för länge sedan vuxit från innehållet då spricker missnöjet fram och bara den som blundat kan vara förvånad.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: