Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Kvinnor är också människor (Nyhet från 2009)

Kriminalvården upptäckte att även kvinnliga interner kan ha ADHD och ADD, är det inte imponerande? De presenterar sina upptäckter om enpositiv nyhet när de i själva verket först nu börjar erkänna att könet inte gör människan omänsklig. Maken till myndighetssexism är sällan skådad. Ursäkta mig, men är det okey ifall jag frågar i exakt hur många jävla år dessa personer har rånat kvinnor på sitt mänskliga värde och rätten till en jämställd medicinsk behandling?

-Vem  fan är egentligen kriminell?

När det gäller ADHD och ADD har det i långa tider varit en pojkarnas diagnos. Redan för flera år sedan konstaterade statens beredning för medicinsk utvärdering SBU att det fanns stora kunskapsbrister vad gäller flickor, tjejers och kvinnors ADHD och ADD. Mycket litet har egentligen hänt sedan dess. Skandalöst tycker Daniel, tja det är bara förnamnet. Vad är egentligen ett tillfälligt kaos mot ett liv som aldrig kommer på fötter?

Killar kan slåss och skrika och flickor ska sminka sig som lolitor för att få uppmärksamhet eller? Som vanligt är det en utomordentligt ytligt förståelse för problematiken från de olika landstingens sida, vem har nu ansvar för denna skiten? Vem, jag i konkret mening vem har nu ansvar för denna genuint könsdiskriminerande vårdapparat? – Tja, det smarta är att man nu delat upp ansvaret på så många huvudmän att det ofta inte ens går att få reda på exakt vem som ansvarar för den könsdiskriminerande skiten. Men visst så skriver SBU att det ska bli bättre – Men föreslår det några konkreta åtgärder eller gör något åt saken? -nej de sätter sig och väntar på bättre tider.

Svenny Kopp har i flera år kämpat för att även flickor ska få hjälp, men motståndet sitter hårt i väggarna, för om nu flickorna verkligen får någon hjälp är den sällan medicinsk och oftast mer inriktad på att försöka finna de sociala anledningarna till hennes problem, medan pojkar i högre grad får medicinsk behandling. Oooh, ja det finns en liten till sak i sammanhanget, flickors problem tenderar att bli värre med åren, inte för att de har fitta utan för att de oftare riktar sina misslyckanden mot sig själv och somnar frustrerad och stum, När hon sedan vaknar står problemen troget där utan att någonsin riktigt försvinna. Vid ungefär 12 års ålder så ökar kraven brant i skolan och hon som redan ligger efter, måste nu kunna allt det där hon inte kan, för det krävs för att inte hamna efter än mer. Självförtroendet sjunker och de som klarar sig från att drunkna får mentalt sätt lätt krokiga ben.

Med ett sjunkande självförtroende, en sprucken självbild och många kvinnliga förebilder som är osolidariska som fan mot andra kvinnor tillgjorda och förställda, vad återstår egentligen? -Är det inte ganska stora risker att man råkar ut för något man inte vill för att man egentligen inte ser sig ha så mycket val i ett samhälle som är hårdare och hårdare mot sin egna framtid.

Sikta mot burkmaten och alla jävla konserverade skitvärderingar. För vad är kvinnan annat är strumpbyxan du har för ögonen horgubben min?  Vore det inte ärligare om du kallade dig själv horgubbe än tog ifrån samtliga kvinnor rätten till sin egna hälsa, tack vare att du i så många år valde att inte se att de var människor och led av en sjukdom som människor lider av.

Från ADHD and ADD på youtube. GP.DN.

Cattis berättar själv om läget att få hjälp först som vuxen.För kriminella män verkar det gå bättre med medicinering än med dödsdroger och kriminalitet, om nu kvinnor också är människor kanske det gäller dem ockå? I så fall kanske vi ska se till att de behandlas som människor inom vården också? De politiker vi träffat snackar en hel del skit, gör du också det? Eller tycker du att flickor ska behandlas som människor?

Man tager det man haver – Vad haver du?

SBU,

Tack till ADHD och ADD för underbara bilder.
Nya länkar sedan senast: ADD, ADHD, ADHD Test

Girls and Women ADD (and ADHD)

 

Om ADHD och ADD nu

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: