Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

For red eyes only fidels pudel Kungahuset.JPG

Väg häl

De första stegen skolar vår väg. Även om resten av tegen kan beträdas väljer vi oftast samma stig och när vi mötas igen är det faktiskt allt som oftas utmed prången av precis samma väg. Just den där vinkeln av hur solens strålar faller när våra vägar mötas igen får oss att automatiskt rätta in sig i regnbågsmönstret av de strålfallet. Den vinkel där ljuset ligger som bäst i betraktarens öga ligger också som en vaktande best mot förändringens hjärtslag.

den vita mannen.jpg

Att redan tidigt leda in unga flickor på tomterollernas estrad är bara stolligt och lika långrandigt som tomtefars skägg. Bilden av den söta tysta fittan som ordningsamt plitar medans kukungarna skriker och slåss kanske behöver knullas tillrätta något genom att ge pedagogiken några käpphästar att tugga på tills den fattar galoppen. (könsrollerna vettuh – juicy frutti)

Om den unga flickan ska ha samma chans som sin motsvarighet, vad har du egentligen för argument för att behålla ett mönster som förhindrar det? Det viktigaste är nog inte att skylla alla fel på pojkar och män utan att först och främst göra flickor och kvinnor mer solidariska mot varandra i ett upplättat klimat, eller?

Kungabloggen den heliga.gif

Hur detta ska ske utan flick-klasser kan det vara svårt att se. För handen på hjärtat visst är väl flick-klasser en bättre lösning än att pojkar ska få vänta ett år till med att börja skolan? Den unga flickans rätt till kontamineringsfri uttbildning är inte kohandel eller en förhandlingsfråga det är väl i grunden frågan om grundläggande mänskliga rättigheter. Det är väl trotts allt skillnad på utbildning och inbildning?

Mc Suga med Ronald clownen du vet.jpg

Den bokstavliga meningsläran

Att mjukast bara lära sig att forma sin kropp som en horad slav efter modets bokstavliga ordspråk till livets sminkade mening har väl egentligen ingenting med frihet att göra, den friheten är väl bara en dress som med texten på. Innehållet är ju bara en plastig sak, syns inte det redan i skyltfönstret?

Sminksuggans elementära manipulerande med ytterlighernas yta och kvinnorollernas värdefördelningsskalor gentemot andra kvinnor -oj brädade jag dig igen- tar en del kraft och energi kanske  den kunde användas kreativare? Än att bara bokstavera ut trollstavens satslära?

Människans och modets språk konsten att veta exakt vad du inte får se.jpg

Vad är det för modernt med en parningsdansritual för cargo kulturens förställda böna?

Vouging – Vogue or ”voguing” is a highly stylized modern dance characterized by photo model-like poses integrated with angular, linear and rigid arm, leg, and body movements. …

moving shadows of the kungabloggen.gif

din dröm om evigheten

U-Länder och kulturella Ö-länder

När ett av världens fattigaste länder Afghanistan,nu låter en del flickor gå i skolan så kanske vi kan lära oss något av det? Nämligen att de viktigaste dessa barn behöver lära sig är inte hur gud och fan gör upp och hur man förhåller sig till det utan hur man bygger ett starkt samhälle. Tittar vi till exempel på Bangladesh där ser vi en explosiv ökning av kvinnlig företagsamhet tack vare microlån och annat, men också just den där strukturen som är det mest grundläggande av allt, omtanken.

Men visst fan är det intressant att se på det kompakta motståndet som flickskolorna möter i gamla rövarbandskulturer som nu riskerar att bli av med sina pärlor konstigt nog verkar de ha svårt att hålla god min trotts att de bara blir av med det värdelösa kanske är det oron att makten ska rubbas som gör att flickors tillgång till kunskapen sprider en sådan stor skräck bland rövarbanden. Att sprida skräck och slåss kanske trotts allt inte är den ultimata inlärningssstrategin, men den är lätt att lära sig och tar ett helvetes tag att bli av med. Att sprida mindervärden och göda andras osäkerhet är dess yngre syskon i den mänskliga kannibalismens mentala förorter.

Ernst i soffan innan deppen.jpg

From Cell to Soul heartland of a goal  –  Micro Macro patrasket

Förvisso nekas ofta män att låna pengar via s.k. microlån, men vem kan egentligen klandra de oftas små och självfinansierand bankerna? Män är generellt sätt sämre på att betala tillbaka och vem tycker egentligen att banken så gå om kull för milimeterrättvisans skull? De som skrikit högst om det nya systemet är gubbarna som inte länge kan se kärringarna inlåsta av de religiösa skithustraditionerna, utan får finna sig i att de ekonomiska göromålen handhas av den som är skickligast på det – Annars går det väl alltid ok att sticka till moskén och be om bättre tider? – Centimeter för centimeter – Inch allah.

abstraction flow verse.jpg

I den profetiska bokstaven mening, bergreppen och namnen.

Språket har bara en förening och det är famnen, språkets säd i urboken skodde ursinnet väl, ty ursinnet visst vart det hade sin häl. Nu hågkommen enkom ursinnet när något gått fäääl.

Shit Club med Mahatma Gandhi the Kungabloggen collection.png

a18.gif

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: