Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Göranpersson-maktenframforallt.jpg

Sällan har ett tal blivit så uppskattat som Göran Perssons första tal om vad han ville göra med partiet som dess nyvalde ledare, alla väntade, sedan hände ingenting och därefter ingenting.  Göran Perssons ledarstil är väl omvittnad av flera, men ändå så stödjer vi självfallet Göran i en kritik som han själv skulle bli tokiga av att få och kanske kalla det för ett skott bakifrån av sina egna. Mest för att en ledsen Göran inte alls är en rolig Göran. Och  Den sure Göran är det inte så många som vill ha, för Görans lidanden är värt mera än andras lidanden och han har mer känslor än andra. -Tja, vem vet.

Detta gestaltar också ett internt problem med Socialdemokratin, att tala om något och att lägga större vikt på det än att visa vad det handlar om i praktiken. Att låta språket bli en by proxy företeelse, att tala om solidaritet men inte visa den i annat än i talet, att tala om sex men aldrig knulla. Att tala om lagar men själv anse sig stå över dem för att man anser sig vara bättre än de personer som lagarna är skrivna för. Hmm, lite intressant det där och urtypen av det som skapar en djup förtroendemässig inflation. När det visar sig att tex en journalist som skriver för Socialdemokraterna betalas med en lägre lön än vad kollektivavtalen stipulerar, vad kallas det då? Kallas den som berättar om det en otrogen hund? Vad kallas det när Socialdemokraternas partikansli snabbt behöver minska sin personalstyrka och tar till starka medel för att få en snabb minskning till stånd? Björn Rosengren som numera är rådgivare åt stenbäcksfären vill börja kritisera, så kanske han först ska ägna sig åt sina egna Norgehistorier och titta på om det finns något i hans egna språk och handlande som har extra hög grad av logik eller nått… När den blommande tulpanen presenterar sitt rödgröna manifest, är det bara att hoppas att man inte gått vilse i löken eller bara försöker tjäna på de yttre esoteriska oljornas gråtmilda doftnyanser.

Socialdemokratin har en fantastisk historia, några osannolika ledare vars retoriska skicklighet fick folk att rösta på förloraren bara för att han blev så tillintetgjord, knockad tiltad och flippad att det närmast väckte föräldrakänslorna hos medelsvensson. Men graden av trovärdighet rent språkligt nu när moderater medvetet  brutit sig in i patentlandskapet av ”arbetarparti” osv, ja då är det ju uppenbart inte längre att kalla sig för något, utan att göra det – Precis så som det alltid har varit.

If you can’t beat them join them

Så verkar också någon som har koll på kulorna reagerat. Ja Zlatan gjorde en usel parkering och fick damen som inte kunde komma ur sin parkeringsficka på grund av det att lacka ur och skälla ut honom fullständigt, han höll käften men tog hennes registreringsnummer och resten är historia. Kanske beror det på att Zlatan fattat det där jävligt enkla, den som gör flest mål vinner matchen. För i fotboll är det handlingen som gäller och inte att bara säga jag ska göra mål. Jag har mål i sikte eller att bara vara mållös. Kanske har Socialdemokratin något att lära sig av Zlatan? Precis som Zlatan säkert har mycket att lära av en så vacker historia som gått i mål, blommat och nu kanske ska resa sig upp igen, men i så fall med en större förståelse för organismens rötter och att vända på skiten är det som skapar blomning, men visst kan ett ROT-avdrags väcka associationer men det var väl  ändå inte bara det man var ute efter?

En moderat studie av uttrycksfloran verkar ha hittat livet på en pinne – att stödja sig mot botten för att höja de höga. Smalt men det verkar fungera. Kanske dags att vända på steken någon dag?

ROT och väggavdrag schablonpartierna.jpg

Att så här sent börja visa sin förståelse för vad som bygger landet och dess hälsa kan vara bättre sent än aldrig, men lite hicka uppfattar man nog även om det självfallet också kan vara rent nys.

Kommentarer till: "Alla ska bli snällare och livet ska bli bättre" (1)

  1. Lite svårt att se något samband med texten men ger dig några timmar att fylla på, ifall du kan ”brajobbat”.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: