Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

 

obelix.JPG

Värt älskade McDonalds har kontaminerats av den ofattbart smutsiga Asterix vars ovårdade och extremt feta kompis Obelix är flera steg värre och ett dåliigt föredöme för våra snabbmatskonsumeraande späbarn. Det är sannolikt tack vare dessa bjässar som gräsmattorna och världshaven är så salta.

 

OY: Den normala kohandeln med betydelsebyttorna – yxi & kaxi

Slakthusets Slägghammare.jpg

Naturmatskedjan Donken har av många fått ofattbart dålig kritik, kanske många bara är avundsjuka för att de inte fick städjobb på McDonalds utan anställningspapper och annan trög byråkrati? Eller så beror det på något annat. Vi vet inte. Mc Donalds bygger egentligenpå den Tyska uppfinningen Hamburgaren, tänk på det! Svenskarna är ju Europas MiniTyskar. Vi ligger väl till för att bli snabbmatens absoluta mecka.

Slakthusets hydraliska slägga

-Tänk inte mu-hammed nu! Det är kan vara religionsförnedrande! Den prehamburgeranska bilden kommer från slakhus 15. Nu är den pneumatiska hydralkolven är på väg ned så att din hamburgare snart är redo. För kära barn det är inte bara bilarna nuförtiden som har kofångare.

DN.

Alla har inte fötts med en hamburgare i ansiktet. I: Tyngden av ditt hjärta, den ännu oskrivna mästerfilmen med Michael Nyqvist, berättar han varför så många rutor var  så svarta så länge. I bland är livet precis som på TV säger han – man sträcker sig mot det men kommer aldrig fram.

(tänk så fyrkantigt en plattityd kan bli)

Råm ärken.jpg

Parad Oxen och Livets Råm märken

Stars of the milky way …Slutet är nästan obeskrivbart. När han vänder sig som Eros joner, ojämt laddad intill atomernas rand rätt in i kameran och utbringar reinkarnationsklassikernas berömda Magnus Opus som skallrande avslutsord på tyska  (samtidigt som vi ser pärleporten öppna sig på andra sidan)  ”Vicka på arslet och sjung dig fri” gång på gång under de beckmörka första 15 minutrarna av filmen som en monokrom talkör i evolutionsröret – hur ska man annars beskriva en avrivning i det mörka Hollywoods undermedvetna tankebås? Eller är det begärens dunkla mål? En möjlighet, en tillfällighet, eller ett amoröst vankelmod?Handen som smekte Lisbeth? Ströbröd på ett bord? Jag vill äta skorpor i din säng? Eller bara hur den med mycket mörker också kan styra färgerna i livets film?

Mor du rodde – Jag- Jag satt i klappstolen och glodde – Filmen gick och jag hörde ljudet från rutorna i stansen för maskinisten stängde sällan dörren helt. Screw the lens and I was in focus again. Men blott de genomskinliga kan skilldra andras ljus, blott det tomma glaset ta upp vätska. Ett rum, ett liv. Bio Logi. Lyckan står den djärvne bi. Jag är blott en utslagen klappstol. klapp klapp. Att vända det mörka till något ljust är väldigt stort. Att sedan i sanningen vittna om det än större.

Livet är som på Bio, en klappstol och rätt var det är sitter ditt arsle där igen.

Ena halvan har fått sin avriven

pilljett till detta liv

pöh

.

Du grinade från början och du grinade i slutet. Hur kom du hit egentligen?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: