Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

naturalization political tuuut tuuut.jpg

Ja, de flesta vet det, men få verkar tala om det. Kvinnan får nästan alltid bestämma så länge som hon inte är chef, så fruktansvärt enkelt brukar det vara. Och den som bestämmer i familjen bör ju till stora delar också kunna bestämma i samhället. Kvinnan har i långa tider haft ett relativt stort ensamansvar för barnuppfostringen, vilket är en extremt stor makt över det kommande släktets grundläggande prägling och kommande utvecklingsbanor, så hur har kvinnan egentligen utnyttjat denna storartade makt och förändringspotential?

-För att skapa ett jämlikt samhället?

-För att så in myten om sin egna värdelöshet?

-För att gagna sina barn på bästa sätt?

 

Det ”patrialkala tvånget” är kvinnans egen vilja
Frågar du Svenska Kungabloggen så är det sista svaret det mest adekvata, och detta skiljer egentligen inte kvinnlig eller manlig barnuppfostran ett endaste jota! Föräldrarna vill helt enkelt sina barn väl och vet att om barnen bara följer konventionerna så går det lättare  och bättre för dem, så enkelt kan det vara. Men med detta sagt så grundmuras också det gamla konservativa mönstret av könsmaktsordning som här egentligen kan sägas ha underhållits av kvinnor mestadels av den väldigt fundamentala anledningen. Myten om mannen som kvinnohatare är fullständigt förödande för den verkliga feminismen. Mannen hatar på sin höjd sitt fittaberoende, eller sitt kvinnoberoende men det går ofta inte att erkänna om man ska vara stark – ”man är väl ingen jävla fjolla  eller…” osv. Men tiderna förändras och vi med dem.Kanske någon vill se att kvinnans starkaste kritiker är kvinnan, eller spräcker det verklighetsbilden för en stillastående rörelse på glid? De flesta som frågar runt lite i sin bekantskapskrets om hur många män de har som hatar kvinnor respektive hur många kvinnor som hatar män kanske kommer till klarhet att i det kvinnliga språkbilden är det betydligt vanligare att uttrycka sig nedlåtande om män än tvärtom. Att kalla männens primitiva uttryck för sitt oerkända fittaberoende för kvinnoförakt är att låta fördomarna segra, för det är ett uttryck för mannens ovilja att erkänna sitt beroende och sina svagheter, men också från att någon annan har väldigt lätt för att utnyttja dem.

Men vad ger den enes svagheter den andra för rätt att sparka på dem?

Kanske är det dags att riva lite i myternas makt, för går de riktigt i takt? Den verkliga förnyelsen och avstegen från de gamla mönstren sker hos de grupper som sett dem som tydligast, sannolikt är det hos samkönade par, vilka också får bära oket av den verkliga föränderligheten, inte sällan tillsammans med sina barn

Vad kritiseras?

Det går alltid att ifrågasätta ihjäl den som kritiserar ett stillestånd, frågan är om det är vettigast eller om det vettigaste ligger att se hur man går framåt och sedan göra det, jämlikhet är ingen jävla kvinnofråga det är en utpräglad demokratifråga och berör hela samhället kvinnors ojämlikhet beror i lika hög grad på kvinnors sätt att tillämpa gamla stelnade mönster från en länge intorkad lera, det kallas väg tror jag, men är ofta ett sätt att låtsas gå framåt och tänka på annat.

Har något ett bättre förslag till rimligare verklighetsanknytning för frågeställningen, så visst fram med det och förklara gärna på ett trovärdigt sätt varför ärendet inte gått framåt det senaste, det kan verkligen vara intressant att veta, för både mamma mormor och dotter men varför inte för mig själv också?

 

kungabloggens sociala fiolskola.jpg

Stämgaffel eller klangbotten i den sociala fiollådan?

Den könsförnedrande kvinnan? – Lite symbollogik till kaffet?

När det inte går framåt så beror det inte sällan på att man tänkt fel, det viktigaste av allt kanske inte är tvinga symbollogiken i att mannen ska göra dittan eller dattan -sluta säga fitta utan snarare för kvinnan att erkännna att fitta inte alls är äckligt snarare är det äckligt att tycka fittan är äcklig. Men också att kvinnans sexistiska hållning gentemot andra kvinnors egna sexualitet och egenart verkar vara en trängre värld än mannens. Jag tror inte att det är mannens fel att kvinnans starkaste kritiker är kvinnan. Snarare dags att nyansera den starka kritiken och att tex kalla fittan för fitta? Kuken är den borne feministen, så varför inte knulla könsrollerna lite grand?

Och stå för vad man har och gör?

Efter ett sprucket förhållande uttalar sig bägger parter illa om varandra men den som uttalar sig mer negativt om kvinnor  i min bekantskapskrets är kvinnor. Kvinnor uttalar sig dessutom mer negativt om män, på frågan om de önskade byta könsroll svarar ingen jakande.

första protes dyrkar filmen 1976.png

Bilden av pittbullens patrialkala träben haltar betydligt, så varför skälla så dogmatiskt?

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: