Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Ett klipp som nu skakar världen är hur Jesus kan påverka den  mest nitiska rånaren att bli mänsklig. Se Aftonbladet TV hur Jesus och gud hjälper till, visst är det underbart?

 

Frågan är väl egentligen bara vart Jesus och gud varit alla andra gånger då rånarna skjutit ihjäl människa efter människa, har gud då utnyttjat det kausala trumfkortet igen och skyller på sin fria vilja? Ja, frågorna är verkligen många, men eftersom de senaste övermänniskorna förenade sig med löften till gud så kanske gud också är en övermänniska värd att hylla för sin övermänsklighet och renhet från underliv?

 

Kommentarer till: "Är Jesus också en Övermänniska?" (5)

 1. Det beror på om butikscheferna / biträdena är frälsta och nämner Jesus? Det klart Gud bryr sig om rånare skjuter ihjäl människor….frågan är bara har de människorna bett om hjälp från Gud?Gud kommer bara om man ber honom att komma, han knappar på vår dörr, inte sparkar in den, du är den enda som kan öppna dörren för honom.

  Gilla

  • Drar slutsatsen att de som blir rånade och ber för sina liv men inte känner till jesus har en rent statistisk högre dödsdrisk inför en skutglad rånare.Men om gud nu efter att ha fått en egen fri vilja börjar utnyttja den, så varför skulle han inte hjälpa de som inte känner till honom? Att hjälpa andra dörren står nu på glänt även för gud, allt han behöver är väl bara lite god vilja….. Kan han inte ens be sig själv om förbättringar i den dagliga agendan?

   Gilla

 2. knackar**

  Gilla

 3. Alla frågar vi oss samma sak. Men samtidigt måste vi då fråga oss VAR vi tycker att Gud ska dra gränsen: Att man inte får skjuta någon är självklart, då bör han ta pistolen ur vår hand eller hindra oss på annat sätt. Men hur är det med mobbning? Ska den som mobbar bli stum när han/hon uttalar kommentarer som kan göra skada för ett helt liv? Jo, det tycker nog de flesta av oss. Men hur är det med mig, som var lite snäsig mot min snälla mamma i telefon just? Borde Gud ha hindrat det eller inte?

  Gilla

 4. Öppnar genon att snurra ett vred utan att bliva arg.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: