Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Ibland verkar det som om något sitter i huset, i grunden och behöver rivas för att senare byggas upp på nytt igen. Om FN nu är en helig ko så måste vi nog lära oss att se hur viktigt denna heliga ko är men också kan vara i framtiden.

Ett FN med alla de brister som alltför ofta kommer i dagen är självfallet fortfarande bra, men inte alls i närheten av vad det kan komma att vara. Därför har Svenska Kungabloggen i dag tagit officiell ställning i frågan och förespråkar härmed att FN stängs ned och byggs upp  från grunden igen med en bättre organisatorisk struktur som bättre gagnar en organsatorisk flexibilitet och robust snabbhet där den behövs som bäst.

För det är inte bara att se till vad som FN uträttar utan mer att se till vad FN skulle kunna uträtta med en effektivare organisation. Något sådant är ingen angelägenhet för några enskilda länder utan en genuin global agelägenhet.Den kritik som nu riktasts mot FN’s generaldirektör  av Inga-Britt Ahlenius är verkligen värd att ta på stort allvar, även om kritiken gärna kunde vidgas och ses mycket bredare ur synvinkeln – Hur långt är FN från sin optimala potential? (med nuvarande eller andra realistiska budgetmått) DN-

Läget i tex Afghanistan där Carl Bild och Ban Ki Moon fick vända sitt flygplan häromdagen talar sitt tydliga språk och det är inte bara att en överdriven maktansamling kan dra till sig faror utan att terrorns blinda brutalitet kräver global samverkan. En samverkan som bör ske inom ramen för en fungerande insatsstyrka som också är ålagd funktionen av det långvriga resultatet – egentligen den raka motsats som afghanistan i har varit de senaste 50 åren, en instabil krigsdurk där det enda givna och säkra har varit instabiliteten.

Att försvarsmakten alltid kan finna anledningar att dra ut i krig är historiken ett fett bevis på. Frågan är om det inte är dags att skaffa något som verkligen kan skapa varaktigare fred om det nu går vad tror du?

alla ska med.jpg

Sådana här bilder publicerar en del bloggar men är det verkligen ok?

michbaby.jpg

Stöd kampen mot dekadenta bloggare

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: