Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

 

Folkhemslögnen-rasismen-eller-demokratin.jpg

Ja anledningen till att man startar en pseudodebatt och försöker hålla den vid liv med att stödja både sidor är självfallet att slippa ta den verkliga debatten och allt som ligger under. Nu klagas det vitt och brett över om Carl-Gustav ska få vicka fram sig till altare med sin dotter. Andra tycker det är dags att sluta moralisera och moraliserar över det. (aftonbladet) Men varför inbtresset för pseudodebatten?

Jo självfallet är det för att slippa inse det många kämpar med näbbar och klor för att låta bli att se – Den nuvarande monarkin bygger på ett odemokratiskt system där genetiska provilegier ärvs. Alltså precis som konstaterats tidigare ockå samma grunder som den egentliga rasismen. Den som tittar över konventionen över mänskliga rättigheter finner snabbt att ärvda eller genetiska privilegier för en viss grupp inte alls harmonierar med grundtanken om mänskliga rättigheter, det är ett odiskutabelt faktum. Kungens socialbidrag är måhända något högre än andras? Men vadårå – så har han ju också rätten att skjuta ned något vanlig medborgare och ändå slippa åtal och något sådan bevisar väl att vi alla rä lika inför lagen och lika värda eller hur?

Jag frågar mig mer om Viktoria har verklighetsnärvaro nog att se vilka principer kungahuset vilar på och om hon ska vara framsynt nog att börja montera ned den nuvarande ordningen av fri vilja, för vad hindrar henne och alla andra att egentligen inse att hon bara är en vanlig människa? Väninnorna kanske kan upplysa om rasismens grundprinciper, dvs man har en högre födselrätt än andra, visste du inte det?

Carl Bildt kanske kan lära sig lite om hur en fri marknad fungerar och marknadens principer? Ifall det bara finns lite innlärningsförmåga kvar så inser Carl snabbt att kungahuset bör gå på entreprenad. BIlligast vinner det vet väl Carl som vunnit så många tävlingar?

 

Henrik vågar byta spår?, Finns det några som vågar ledar frågan hos ledarbloggen, eller knuffas ni bara? Ska vi vårda denna sjukdomen peter? Var inte konfunderad ankersjö – berätta hur du vill ha det.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: