Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

 

pussel palatset.png

Ett stort tack mina vänner för all uppskattning av Muhammed bilderna, trotts att vi hade under 20.000 läsare igår så gick de genast upp i topp på sökbegreppet ”muhammad bilder” Men det finns många sätt att söka på och en del som mailade undrade om det inte var felstavad – tja, man skriver helt enkelt olika i olika länder. Vi kommer att ändra stavningen något så att sidan syns bättre även i Sverige.

Det känns betryggande att så många av kungabloggens fasta läsare förstår insatsen och markeringen och arbetar för yttrandefriheten och det viktiga faktum att muhammad bilder kan ses ur så många fler perspektiv än det för närvarande rådande. Att inte förstå de människor som hamnar i underläge är egentligen samma sak som att vägra förstå varför nästa krig startar.(aftonbladet) i de värsta krigen har väl alltid segrarna sett sig själva som offer och när rätten att ständigt bära offerrollen växer sig för stark så finns det inga segrare kvar, det handlar till slut bara om att minimera förlusterna.

Kungabloggen brightest star.png

Kungabloggen Twitter, Kungabloggen Flickr Netvibes

Det är viktigt att vi bevarar yttrandefriheten och att den kan ses ur flera perspektiv utan efterslängar vilka i sak bygger på etnocentriska företräden ska få göra sig gällande med sin grupps egenarter.

När grupper tar sin egenart på för stort allvar så bildas lätt de svallvågor vi återigen ser. Men i sanningens namn måste nog alla ta sitt ansvar. Att hoppa på den som inte rapporterar enligt ens egna planer och kalla denne för rasist eller  något liknande är ett effektivt sätt att hindra och försöka ta udden av denna medmänniskas rätt att använda sin yttrandefrihet. Det kändes bra att så många förstod att Muhammads egna bilder också kunde vara bildande.

Expressen om vilks rätt, Mordbrand dagen, Nyaattentat DN,

Real Muslims don’t allow censorship Us Today.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: