Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

bokassa.jpg

Trotts att jag kämpar tappert för dig och de självklara privilegierna så har går det tyvärr i lite motlut. Aftonbladet skrev i dagarna Ned med monarkin. Är det inte bättre att vi går långsamt tillväga på det sätt som du har blivit föreslagen. När allt kommer omkring kan det väl vara skönt att veta att du just i denna stund kan bli verkligen historisk genom att bli världshistoriens första konung som verkligen adlar hela befolkningen till kungar, varför inte visa lite verkliga regalier och börja med att svara på frågorna du redan fått?

Konungen förresten beredd att kämpa för människornas lika värde? Det finns många orättfärdigheter i samhällena världen över som man inte riktigt vågar prata om för vad de egentligen är. Tänk ers majestät att ni alltid tjänar hälften av vad din kollega tjänar och din lön beror i princip bara på ditt kön, är det verkligen ok? Att liksom slå mynt av själva sinnebilden, in met i springan sedan kan du få sätta dig och göra det du behöver.

Jenna Jameson till exempel lyfter alltid högre gage än hennes manliga kollegor, trotts lika många år i branchen och att det inte räcker med att låtsas för de manliga kollegorna som lätt kan sparkas från arbetet om de inte visar ståndaktig och gärna blåblodig glädje att vara på plats. Inte ens i de så kallade mer feministiska produktionerna så var det någon modig som tog upp lönegapet trotts att staten finansierade de amorösa gestaltandet (aftonbladet) Så även här kan männen fått en beklämmande liten del för sin insats i kulturbäringens renhågsna sädeslära.

Men ska det verkligen vara så, vad avser konungen att göra åt dessa aningslösa intryck? Men är det verkligen rimligt att männen ska ha en sådan arbetssituation? Det känns lite som hönan och ägget, men vad gör vi inte för den mediala sammanklumpningsindustrins välmåga, men går det att sälja socialekologi med sex genetik och blod? Eller ska vi kalla det den socialteknologiska kådan? Bärnadotte & stenen från ovan?

juicyfr.jpg

Eller det kanske mer är: Konsten att bli tagen på allvar

Om bill bates inte fått rollen i top gun hade.jpg

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: