Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Trotts våra försök och mentala räddningsinsatser så verkar kungahuset haverera allt mer. Förtroendet rasar och norrmänen jämför med sitt egna kungahus och känner sig stolta.

Jag tänkte föreslå lite ny lagstiftning som kan piffa upp bilden lite granna, förvisso har ju kungen åtalsfrihet och kan gå ut och skjuta valfri medborgare utan att bli åtalad så sånt är väl allt bra? Men hur långt hinner verkligen kungen beta av medborgarna? Är det då inte bättre att ge flera höga militärledare åtalsfrihet de också så att produktiviteten ökar något? Kanske alla politiker och några utvalda medborgare som fick åtalsfrihet som en extrabonus på Lottokupongen, eller en slags Bingoberra DeLuxe som gör oss alla lika inför lagen, kan det vara något. (eller i varje fall vinnaren likställd med enväldeskonungen) vad säger ni om det?

Då kanske vi får tyst på den surande massan som trotts allt bara är avundsjuka, de förstår sig inte på kungars villkor och vikten av att kungen faktiskt har åtalsfrihet och inte kan åtalas. Gud bevare det härligt finstämda gamla tidelaget mellan makten, paragrafen och den normala folkhemslögnen. Vad tänker den sittande regeringen göra åt tidelagen mellan logiken och makten som finansierar det åtalsfria bidraget? (ab)

Åtalsfriheten är bra och måste byggas ut – Skjut en socialblatte eller oadlad dräng och slipp straff! Visst är alla människor lika värda, det kan väl aldrig vara någon tvekan om det?

Sedan ska vi också komma ihåg att det är många krafter från olika håll i samhället vars nyvunna intresse för statlig styrning också skulle kunna tjäna lite på om de fick åtalsimunitet, det är grupper som av gammal hävd ofta håller sig nära kungahuset och gillar det, kanske är det mest för själva prinicipen skull, den om människornas lika värde. Marshkängor på (aftonbladet)

 

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: