Kulturen Urkunden Ursprunget och upphovsrätten kungabloggen

Nu tycker jag vi alla samlar kraft så att vi kan hjälpa kungen att fatta några modiga beslut i stället för att bara sprida de tomma orden om människornas lika värde. Varför inte visa det i praktiken?

Just i skrivande stund nådde nyheten mig om att det tidigare fästefolket är med i den kungliga dokumentären. (Aftonbladet)  men även den något äldre nyheten om att prinsessan nu längre inte ids vara butter för det tappade smöret, utan har hittat ut i gräddan av New York livet, i stället för att hålla sin faders hand under födelsedagsvåndan.

Skulle det inte vara en fin present att ge till döttrarna på den äldstas bröllop att du kungen visar att du i praktiken förstår vad människors lika värden är? -Gör alla medborgare till lika privilegierade, känner du dig stark nog att bryta en sån  gammal översittartradition mot en mer modernare mänsklig adling som ger dig en plats i historieböckerna. – Kungen som vågade adla folket.

-Du får tala direkt till aftonbladets officiella kungablogg och berätta hur ditt hjärta vill praktiskt visa att alla människor är lika mycket värda. Ord i all ära, men de betyder inget utan handlingens vackra ryggrad

Var inte blyg, vi hjälper dig gärna. Men tystnadens andedräkt genom historiens vingslag talar de också, till minnenas serenad och gråsparven som dog där mitt på frihetens och drömmarnas väg av börd, som en hovsam bugning till livets träd.

Kommentarer till: "Biografin livfull om Konungen vågar" (2)

 1. S0nja 88 år 10 sept 2011 kl 16:40
  hejj!
  Nu har jag läst boken om den motvillige monarken- Vad i all sin dar var det för märkvärdigt med den. Kungen hade väl inte levt annorlunda än andra unga män i den åldern . Mycket väsen för ingenting. Men de som skrivit den har nog tjänat bra på oss lättlurade fjantar som köpte deras skitbok.

  Gilla

 2. Hej
  Sonja det var en tid sen…
  Hoppas livet är bra på barken

  Ja många män har nog blivit vilseledda och lurade av de som manipulerade deras känslospröt och lurat dem till att tala känslor med dem fastän de kanske inte ville innerst inne. Carl Gustav är nog inget undantag, men att vara ärliga om det som hänt det tvekar jag nog på att han varit.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: